הוראות הכנה
מרכיבים
6 חצילים קטנים טריים
4 עגבניות
6 שיני שום כתושות
2 בצלים חתוחים דק
כפית אבקת סוכר
מעט חומץ בן יין אדום
2 כפות שמיר
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
עוטפים את החצילים השלימים בנייר כסף, מכניסים לתנור במגש למשך שעה ב 180 מעלות.
מרתיחים סיר מים, מוציאים מהעגבניות את העוקס ושולקים למשך דקה שתיים.
מעבירים מייד למי קרח וקולפים את העגבניות.
מוציאים את הגרעינים מהעגניות וחותכים לחתיכות גסות יחסית.
מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת השום הכתוש מעט חומץ
בן יין ומטגנים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
לאחר שעה את החצילים חוצים לשניים ובאמצעות כף מוציאים את תוכן החציל ומעבירים למסנן דק המונח מעל קערה.
ממתינים מעט עד אשר יוצאים הנוזלים המרים מהחצילים.
מעבירים לקרש חיתוך וחותחים את החצילים גס.
מניחים שוב במסנן.
לאחר מכן מוסיפים את החצילים למחבת עם הבצל המטוגן והעגבניות ומערבבים יחד.
מעבירים לפוד פרוססור את כל התערובת, מוסיפים את כפית אבקת הסוכר ואת
2 כפות השמיר ומפעילים עד אשר מעובד היטב.
לפני ההגשה מקררים לפחות שעה.
מעדן - בתיאבון.
מגיש:
מקור: ג`ואל רובשון
שתף את המתכון
