הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לפולנטה:
½ 3 ספלי מים
1 ספל קמח תירס, טחון דק
½ כפית מלח
זהירות, הפולנטה, בעת בישולה נוטה ליצור בועות העולות על פני התבשיל ומתפקעות כשהן מתיזות מהחומר לכל עבר.
ערבוב תכוף באותו כיוון ימנע את יצירת הבועות.
החומרים - קרוסטיני מפולנטה:
פולנטה מוכנה
שמן זית
מלח
3-4 שיני שום
אופן ההכנה
הכנת הפולנטה:
בסיר עמוק מרתיחים את המים והמלח.
כאשר המים רותחים, שופכים פנימה, לאט לאט, את קמח התירס תוך כדי בחישה רצופה.
מבשלים תוך כדי בחישה על אש בינונית במשך 25 דקות. עד אשר הפולנטה מתרככת וניתן לגרד אותה מדופנות הסיר.
אם הפולנטה רכה אך עדיין לא ניתן לגרדה מהדפנות, מוסיפים מעט מים וממשיכים בבישול.
אופן ההכנה - קרוסטיני מפולנטה:
מורחים תבנית אפיה במעט שמן זית ומכסים את התבנית בשכבת פולנטה מוכנה,
בעובי של כ-1 סמ.
חותכים את הפולנטה בסכין ויוצרים מלבנים של כ-5x5 סמ. מכניסים לגריל בחום גבוה עד שהפולנטה מתחילה להשחים. מפרידים את פרוסות הפולנטה ומורחים אותן בממרח המתאים לקרוסטיני או מטגנים אותן בשמן זית ומורחים בשן שום.
מגיש:
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון
