חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה עם בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה עם בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פסטה המסוגלת לאגור תכולה כמו קונקיליה, פוזילי, פנה וכדומה
1/4 כוס שמן זית
3-4 שיני שום מרוסקות
2 בטטות בינוניות
מלח לפי הטעם
2-3 פלפלוני קיינה
מיץ מחצי לימון
4 פרוסות בייקון או חזה אווז מעושן חתוכות לרצועות קטנות (לא חובה)
2 גבעולי בזיליקום טרי
אופן ההכנה
1. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לרצועות צרות, כמו צ'יפס
2. בסיר קטן שמים מים ומעט מלח ומבשלים את הבטטות עד לרתיחה. מקטנים את האש
ומבשלים עוד כמה דקות עד שהבטטות מתרככות מעט.
3. מוציאים את הבטטות מהסיר ומניחים על נייר סופג.
4. שמים במחבת 1/4 כוס שמן זית מטגנים בו את שיני שום מרוסקות ואת פלפלוני הקיינה.
מוסיפים את הבטטות המבושלות ומטגנים עד שהן מתרככות.
5. במזלג מרסקים כשליש מכמות הבטטות, מוסיפים את רצועות הבייקון, מערבבים ומכבים
את האש.
6. מבשלים את הפסטה אל-דנטה, מסננים מהמים (שומרים חצי כוס ממי הבישול)
ומוסיפים את הפסטה לבטטות. במקרה שהרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הפסטה.
7. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב על אש גבוהה. מורידים מייד מהאש.
8. מפזרים מעל עלי בזיליקום קצוצים דק.
מגיש: giacommo
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון