הוראות הכנה
מרכיבים
4 שוקי אווז
50 גרם חמאה
1 כף שום כתוש
רסק תפוחי עץ טרי או קנוי
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל
לתוספת: 2 ראשי כרוב אדום
100 גרם חמאה
2 כפות חומץ בן יין אדום
4 תפוחי עץ גרנד סמית
2 כפות סוכר חום
מלח ופלפל
לרוטב: 200 גרם תערובת פירות יער
1 כף סוכר
מיץ מלימון אחד
1 כף חומץ בן יין לבן
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה (50 גרם) ומערבבים עם השום הכתוש, רסק התפוחים, מיץ לימון, מלח ופלפל. מורחים את השוקיים בתערובת. מכניסים את השוקיים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים בין שעה וחצי לשעתיים. מדי פעם מורחים את הבשר במשרה.
חותכים את הכרוב לרבעים ואח"כ לרצועות. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הכרוב והחומץ ומבשלים כשעה על אש נמוכה. חותכים את התפוחים לרבעים ומסירים את הליבה. פורסים את התפוחים דק. מוסיפים את התפוחים לכרוב יחד עם הסוכר, מערבבים ומבשלים ביחד עוד כעשרים דקות.
מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה ומעבירים לעיבוד במעבד מזון. מעבירים דרך מסננת דקה. ניתן להגיש את הרוטב קר או חם.
מגיש:
מקור: שף גיא ונגליק מסעדת גולף ביסטרו בר
שתף את המתכון
