הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ושטופים
1 חבילה מחמאה חתוכה לקוביות קטנות מאד
2 כפות אבקת מרק עוף
2 בצלים פרוסים דק
1 כוס מים
200 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות אך לא עד הסוף כך שיישארו מחוברים בקצה. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה. מרתיחים את המים ומוסיפים להם את אבקת המרק. מפזרים את המחמאה על תפוחי האדמה. מפזרים מעל את הבצל והפטריות ומתבלים במעט אגוז מוסקט. יוצקים מעל הכל את המים עם אבקת המרק ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כשעה וחצי.
מגיש:
מקור: חוברת מתכוני הפסח של קנור
שתף את המתכון
