חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוחי אדמה מצויינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפוחי אדמה מצויינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
10 תפוחי אדמה בינוניים נוטים לקטן (170 גרם כל אחד, לא יותר, סך הכל: 1.7 קילו . אם בוחרים אותם קטנים, הרוטב יצפה כל אחד מהם היטב ולא יהיה מצב של "הרבה מדי סופגנייה ופחות מדי ציפוי טעים" )
3 כפות שמן זית
50 גרם שום טרי כתוש הרגע (ראש שום גדול אחד)
1 כף מחוקה פטרוזיליה מיובשת
2 כפיות מחוקות כורכום
1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
1/2 כפית מחוקה מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. רוחצים את תפוחי האדמה עם הקליפה וצולים אותם בשלמותם בתנור עד שהם רכים למחצה.
2. מכינים רוטב בקערה עמוקה מכל שאר המצרכים. מערבבים היטב.
3. כשתפוחי האדמה מוכנים, חוצים אותם לארבע לאורכם, כולל הקליפה, שמים אותם בקערה עם הרוטב ומערבבים היטב, כדי שהרוטב יצפה אותם טוב טוב.
4. מכניסים אותם (על מצע של נייר אפייה) לתבנית תנור המחומם מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס, למשך 20 דקות, או עד שהם תופסים צבע ג' ינג'י עמוק וציפוי פריך וקרנצ'י.
הערה: אפשר כמובן לצלות אותם בתנור מבלי לרכך אותם מראש, ואז אופים אותם במשך קצת יותר מחצי שעה. הסיבה שטניה מעדיפה לא להתעצל עם שלב הריכוך הראשון שלהם, היא כדי לא לצלות אותם יותר מדי זמן עם השמן, כי השמן (כל שמן) מתפרק בטמפרטורות גבוהות ויוצר טוקסינים. ככה או ככה, הם משגעים!
מגיש: zohar neeman
מקור:
שתף את המתכון