הוראות הכנה
מרכיבים
:החומרים
8 שזיפים גדולים
אבקת סוכר
לזביון:
6 חלמונים
100 גרם (21 כוס) סוכר
2 כפות ליקר הדרים (גרנד מרנייה)
21 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה מוקצפת
אופן ההכנה
:אופן ההכנה
מדליקים את התנור למצב גריל. חוצים את השזיפים בסכין, מסלקים את הגרעינים ובעזרת כף פריזאית יוצרים קערית קטנה בכל חצי שזיף. חותכים פרוסה דקה בתחתית החצאים, כדי שאפשר יהיה להעמיד אותם בתבנית. מניחים את השזיפים בתבנית וזורים עליהם מעט אבקת סוכר.
הזביון: שמים את החלמונים ואת הסוכר בקערה ומקציפים במיקסר יד עד שהם תפוחים ובהירים. מוסיפים את הליקר ומקציפים עוד כמה שניות. מקפלים פנימה את הקצפת בעדינות.
ממלאים את חצאי השזיפים בזביון , זורים עליהם עוד אבקת סוכר ומכניסים אל מתחת לגריל לדקה או שתיים, עד שהזביון מזהיב. מגישים מייד.
אפשר להשתמש גם בפירות אחרים, ובכמות יותר גדולה של פירות, ולכסות אותם בזביון ולא למלא אותם בו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
