חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שזיפים בזביון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שזיפים בזביון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
:החומרים
8 שזיפים גדולים
אבקת סוכר
לזביון:
6 חלמונים
100 גרם (21 כוס) סוכר
2 כפות ליקר הדרים (גרנד מרנייה)
21 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה מוקצפת
אופן ההכנה
:אופן ההכנה
מדליקים את התנור למצב גריל. חוצים את השזיפים בסכין, מסלקים את הגרעינים ובעזרת כף פריזאית יוצרים קערית קטנה בכל חצי שזיף. חותכים פרוסה דקה בתחתית החצאים, כדי שאפשר יהיה להעמיד אותם בתבנית. מניחים את השזיפים בתבנית וזורים עליהם מעט אבקת סוכר.
הזביון: שמים את החלמונים ואת הסוכר בקערה ומקציפים במיקסר יד עד שהם תפוחים ובהירים. מוסיפים את הליקר ומקציפים עוד כמה שניות. מקפלים פנימה את הקצפת בעדינות.
ממלאים את חצאי השזיפים בזביון , זורים עליהם עוד אבקת סוכר ומכניסים אל מתחת לגריל לדקה או שתיים, עד שהזביון מזהיב. מגישים מייד.
אפשר להשתמש גם בפירות אחרים, ובכמות יותר גדולה של פירות, ולכסות אותם בזביון ולא למלא אותם בו.
מגיש: zohar neeman
מקור:
שתף את המתכון