חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בבטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפסח רציתי להכין לאורחי עוף במלוי ערמונים, כמו שאבי הבשלן המדהים היה מכין למתנדבים בקיבוץ לקריסמס אבל בשוק לוינסקי גיחכו אלי המורים ערמונים בפסח? הפנו אותי לחבילות ואקום שמשקלם בזהב ואני רציתי קילו.. אז ויתרתי וקניתי בטטות במקום והתוצאה כמו שקורה לפעמים הפתיע בגדול לטובה אז בבקשה
עוף בבטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפסח רציתי להכין לאורחי עוף במלוי ערמונים, כמו שאבי הבשלן המדהים היה מכין למתנדבים בקיבוץ לקריסמס אבל בשוק לוינסקי גיחכו אלי המורים ערמונים בפסח? הפנו אותי לחבילות ואקום שמשקלם בזהב ואני רציתי קילו.. אז ויתרתי וקניתי בטטות במקום והתוצאה כמו שקורה לפעמים הפתיע בגדול לטובה אז בבקשה
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף גדול מפורק מעצמותיו[הקצב יכול לעשות זאת עבורכם
1 בצל גדול קצוץ דק דק
500 גר בקר טרי טחון עם 50 גר שומן כבש [לא חובה]
12 בצלצלים קטנים קלופים ושלמים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 קילו בטטות
כפית קינמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אגומוסקט טחון
מלח
לרוטב[לערבב בקערה
2 כפות דבש
שן שום כתושה
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות רוטב סויה טוב
1כף רוטב צילי מתוק
1 כפית חרדל
אופן ההכנה
לנקות את העוף שנראה בלי העצמות כמו סמרטוט מכל בדל נוצה[אפשר להשתמש בפינצטה].
לטגן במעט שמן הבצל הגדול הקצוץ דק וכשמזהיב מעט להוסיף הבשר הטחון לטגן בעירבוב ולהוסיף התבלינים קינמון פלפל שחור מלח ואגוז מוסקטלהוציא לקערה.
את הבטטות אפשר להכין מראש או לאפות בתנור עד שרכות ולקרר או במיקרו ,להניח שטופות ומכוסות להפעיל ל5 דקות לעצור להפוך אותן ולהפעיל שוב ל5 דקות חלקן מוכנות מהר יותר וצריך להוציא אותן ולהמשיך כך עד שכולן רכות ואז לקרר מעט לקלף למעוך לפירה גס ולערבב עם הבשר.
למלא את העוף עד שמתעגל שוב המון מלוי נכנס אם אכן הוצאתם את כל העצמות מלבד עצמות הכנפיים ,אפשר להשאיר גם את עצמות השוק, את הפתח לסגור עם שפוד עץ
מניחים את העוף על תבנית ,
בקערה מערבבים את תפוחי האדמה והבצלים הקטנים הקלופים עם מעט שמן מל ופלפל ומסדרים בתבנית סביב העוף,
את הרוטב שופכים על העוף ומעסים מעט
מכניסים לתנור ל45 דקות בחום של 160 מעלות
מוציאיםהופכים את תפוחי האדמה ויוצקים מהרוטב על העוף
מחזירים לכעוד רבע שעה לחום של 200 מעלות עד שישחים הכל יפה ,בשלב זה לשים לב שלא יחרך
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון