חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מניקוטי(צינור פסטה גדול)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מניקוטי(צינור פסטה גדול)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 מניקוטים או 8 צדפות פסטה
1 שן שום כתושה
1/4 כוס בצל ירוק
2 כפות חמאה (או מרגרינה)
2 כפות קמח
1 + 1/3 כוסות חלב
1/4 כוס יין לבן יבש
1 ביצה טרופה
1 כוס גבינת ריקוטה
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
1 כוס גבינה גרוייר מגורדת
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים (בלי הגבעול)
1/4 כפית קליפת לימון מגורדת
1/8 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מרתיחים את המניקוטי או הצדפות לדרגת "אל דנטה", לסנן.
להכנת הרוטב: במחבת מטגנים את השום בחמאה/מרגרינה מוסיפים הקמח והחלב ומערבבים, מבשלים על אש בינונית עד שזה מסמיך. ברגע שמתחיל לבעבע מוסיפים הגבינה גרוייר והיין הלב ומערבבים עד שהגבינה נמסה.
בקערה אחרת מערבבים את הביצה הטרופה ושלושת הגבינות + הפטרוזיליה + קליפת הלימון + אגוז מוסקט עד לקבלת בלילה אחידה.
ממלאים את המניקוטי/הצדפות בתערבות הגבינה ומסדרים אותם בתוך תבנית אפיה משומנת ויוצקים מעליהם את הרוטב, מכסים בנייר אלומיניום ומכיניסים לתנור שחומם מראש בחום של 190 מעלות כ 30-40 דקות, 10 דקות לפני תום האפיה מסירים את נייר האלומיניום ע"מ שישחימו.
מגיש: סילבי
מקור: איני זוכרת
שתף את המתכון