הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1.5 כוסות קמח
120 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר
1 חלמון
1-2 כפות חלב קר
למלית:
7 ביצים
1 כוס סוכר
400 גרם גבינת שמנת
400 גרם גבינה לבנה 9%
1/2 מיכל שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד לבן
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
4 יחידות שוקולד מקופלת מפוררות
אופן ההכנה
1. להכנת הבצק מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד וחלק. שוטחים את הבצק על תחתית התבנית, ודוקרים במזלג בכמה מקומות.
2. אופים את הבצק כ-15 דקות עד שהוא מזהיב, ומוציאים מהתנור. מנמיחים את התנור לחום נמוך (160 צ.).
3. להכנת המלית: מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר ושני סוגי הגבינה.
4. ממיסים בסיר כפול על אדים את השמנת והשוקולד ומוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים.
5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים כשעה. מנמיכים את החום ל-130 צ. ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
6. להכנת הציפוי: מערבבים שמנת+סוכר. מוציאים את העוגה מהתנור, ומעבירים סכין בין העוגה לבין דופן התבנית. מורחים את העוגה בציפוי השמנת. מכבים את התנור ומחזירים את העוגה לתוכו לחצי שעה נוספת. שומרים במקרר.
7. מגישים למחרת בעיטור פרורי שוקולד לבן.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון
