הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
בסיס עוגת שוקולד או קלתית בצק פריך או
תערובת של: 150 גרם עוגיות חמאה מרוסקות + 50 גרם חמאה מומסת - מהודקת היטב
לתחתית תבנית משומנת
למלית:
250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
1 כוס שמנת מתוקה
2 קופסאות גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר
5 ביצים
2 כפות גראן מרנייה (או ליקר תפוזים אחר)
לרוטב שוקולד-תפוז:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
2-1 כפות "פריגת" תפוזים
50 גרם שמנת מתוקה
2-1 כפות גראן מרנייה (או ליקר תפוזים אחר)
אופן ההכנה
1. בבל מארי ממיסים את השוקולד הקצוץ עם 1/2 כוס שמנת.
2. במיקסר מערבלים את יתרת השמנת עם גבינה, סוכר, ביצים וליקר.
3. מחממים תנור ל150- מעלות.
4. מוסיפים את תערובת השוקולד לגבינה, ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על
הקלתית ואופים כשעה, או עד שהמלית מתייצבת. מצננים על רשת ומכניסים למקרר,
למשך הלילה.
5. לפני ההגשה, מכינים את הרוטב: ממיסים את מרכיבי הרוטב, וטורפים עד לקבלת מירקם
אחיד. אם רוצים לדלל את הרוטב, מוסיפים מיץ תפוזים או ליקר.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון
