הוראות הכנה
מרכיבים
10 שוקי עוף (טרי או קפוא ומופשר)- אם קפוא -להפשיר יום קודם במקרר.
1/4 כוס שמן זית כתית
1 קוביה "ניחוח צלי" של "קנור"
2 שני שום טרי
1 בצל קטן
1/4 כפית קינמון טחון
1 כפית אבקת מרק בצל -"קנור"
1 כפית פפריקה הונגרית מתוקה
1 שקית "קוקי" לאפיה
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני - 175 מעלות צלסיוס -במצב טורבו (רצוי)
לקלף את העור מכל שוק (טיפ: העזרו במגבת למשוך את העור בזמן הקילוף).
בקערת פלסטיק - להוסיף שמן הזית ולגרד קובית "ניחוח צלי" על פומפיה עדינה אל תוך השמן.
לקלף את 2 יחדות השום ולפרוס לפרוסות קטנות. לקלף את הבצל לחתוך לשנים ואח"כ לפרוסות דקות בסכין חדה. להוסיף את הבצל והשום לקערה. להוסיף את הקינמון הפפריקה ואבקת הבצל
ולבחוש היטב.
לפתוח שקית "קוקי" ולהכניס את השוקיים לשקית. לצקת לשקית את תערובת החמרים מהקערה, לסגור את השקית בקשר (להוציא אוויר לפני הקשירה) - לנער ולערבב ע"י עסוי בידים את שוקי העוף והתיבול שלהם בשקית.
לנקב ,בעזרת שיפוד במבוק חד,מספר חורים בחלק העליון של השקית הקשורה -ליד הקשר.
כאשר התנור חם להכניס את השקית עם השוקיים המתובלים ולשטח על התבנית.
לאחר מחצית זמן האפיה-כ 23 דק' - להפוך את השקית בזהירות על צידה השני. להמשיך לאפות עד השלמת 45 דקות האפיה.
להוציא מן התנור לכלי קבול נוח לקלוט את כל השקית, לחתוח את הקשר במספריים ולהפוך בזהירות את התוכן של השקית לכלי.
אפשר להגיש חם או לשמור במקרר .
בתיאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
