הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
41 כוס מים פושרים
8 תפוחי אדמה אדומים (דזירה) קלופים ומגוררים
4 ביצים
21 3 כוסות קמח
4 כפות שמן
1 כפית מלח
21 כפית פלפל שחור
2 בצלים גדולים פרוסים ומטוגנים
2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות
אופן ההכנה
מערבבים בקערה קטנה את השמרים,הסוכר והמים
ומשהים 10 15 דקות עד שהשמרים יתחילו לתפוח.
1.מערבבים בקערה גדולה את תפוחי האדמה עם השמרים ושאר החומרים(מלבד הבצל)
2.מכסים ומשהים כשעה לתפיחה ב(בחורף צריך קצת יותר זמן).
התערובת צריכה להיות סמיכה למדי. אם התערובת דלילה מדי,מוסיפים מעט קמח
(תלוי בסוג התפוחי אדמה).
3.מחממים את התנור לחום 160 מעלות
4.מרפדים את התבניות במחצית הבצל המטוגן ומחלקים את התערובת בין התבניות.
5.מפזרים מעל את שאר טבעות הבצל המטוגן.
6.אופים 15 דקות בחום נמוך. מגבירים את החום לבינוני 180 מעלות ואופים עוד 30 דקות.
מגיש:
מקור: שולה מודן
שתף את המתכון
