חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת כרובית-אפונה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה קלה וטעימה - למרות שההכנה שלה נראית בתחילה מורכבת. brמומלץ לקרוא את כל תהליך ההכנה ואז זה פשוט יותר
פשטידת כרובית-אפונה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה קלה וטעימה - למרות שההכנה שלה נראית בתחילה מורכבת. brמומלץ לקרוא את כל תהליך ההכנה ואז זה פשוט יותר
הוראות הכנה
מרכיבים
לפשטידה:
1 כרובית קטנה
1 כפית מחוקה אבקת מרק עוף ("קנור")
1 קופסה אפונה ירוקה (או אפונה מוקפאת משקית)
3 ביצים (מס' 1)
2 כפות פרורי לחם מתובלים ("פירורית מתובלת")
2 כפות קמח תופח
1 כפית מחוקה מלח דק
מעט פלפל שחור טחון טרי
לשכבה העליונה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם מרגרינה
3 כפות קמח תופח
1 כוס חלב
מעט פרורי לחם מתובלים כנ"ל
אופן ההכנה
לחמם את התנור ל180 מעלות (טורבו)
לפרק את הכרובית לפרחים , לשים בסיר למלא מים עד מחצית גובה הכרובית , להוסיף אבקת מרק העוף לערבב ולבשל עד רתיחה.
להנמיך את האש לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל (בשול באדים)
רצוי שהכרובית לא תתרכך יותר מדי- לכן יש לבדוק עם מזלג אחרי 5-10 דקות. כאשר נגמר הבישול – לסנן את המים ולחתוך את הכרובית לחתיכות קטנות (בערך 1 ס"מ )
להוסיף אפונה ירוקה מסוננת מן המים (אם משתמשים באפונה מקופסה). לטרוף את הביצים להוסיף לכרובית והאפונה. להוסיף
את הקמח המלח והפלפל ולערבב בעדינות.
לשמן במרגרינה – קערת פיירקס עגולה (קוטר 20 ס"מ) ולקמח .
לצקת את הבלילה לקערה.
שכבה עליונה
50 גרם מרגרינה- להמיס בסיר בינוני ולהוסיף 3 כפות קמח תופח לערבב כל הזמן על אש קטנה עד שהקמח והמרגרינה ללא גושים והתערובת מבעבעת. להוסיף כוס חלב ולהמשיך לבשל על אש בינונית תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה ואחידה ולכבות את האש.
לצקת אל הקערה מעל לתערובת הקודמת לשטח ולהחליק. לפזר מעט פרורי לחם על פני השכבה העליונה ומספר חתיכות מרגרינה .
לאפות ב180 מעלות 35 דק' או עד שהשכבה העליונה מקבלת גוון שחום וגפרור שנתקע במרכז הפשטידה יוצא יבש.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון