הוראות הכנה
מרכיבים
30 עלי גפן משומרים או טריים
4 כפות שמן זית
חציל גדול
300 ג' גבינה בולגרית
250 ג' גבינה לבנה 9%
2 כפות שמיר קצוץ
3 ביצים
1/2 כוס סולת
מלח ופלפל
כפית סוכר
50 ג' צנוברים
אופן ההכנה
1.מפרידים את עלי הגפן שוטפים היטב וקוטמים את הגבעולים
2.משמנים תבנית מוארכת (כמו של אינגליש קייק) בשמן זית ומרפדים אותה בעלי גפן חופפים (הצד הקטיפתי החלק פונה למטה לכיוון התבנית).
3.קולים את החציל על האש חוצים אותו מסלקים את הגרעינים ומוציאים את הבשר מן הקליפה.
4.מערבבים את החציל עם הגבינות השמיר הביצים הסולת הסוכר המלח והפלפל. ממלאים את התבנית בוזקים מעל את הצנוברים.
אופים במשך כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
מפרידים מן הדפנות ומגישים הפוך...
למשתמשים בעלי גפן משומרים צריך לחלוט אותם לפני השימוש כי הם מאוד מלוחים.
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון
