חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה של חצילים, תרד וגבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה של חצילים, תרד וגבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל "מטוגן" בתנור (ע"ע)
1 חבילה תרד טרי קצוץ (כ-300 גרם)
1 גבינה טוב טעם 3%
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כדורי מוצרלה גדולים פרוסים
1 עגבנייה קצוצה
½ פלפל צ'ילי קצוץ דק
¾ צרור עירית בטעם שום קצוצה דק
4 עלי ריחן קצוצים דק
1 קופסא עגבניות מרוסקות (כ-250 גרם)
1 בצל פרוס דק
2 פטריות שמפיניון גדולות פרוסות דק
½ כוס חלב
½ כוס מים
דפי לזניה מוכנים
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והצ'ילי ומטגנים ביחד תוך כדי ערבוב כשתיים עד שלוש דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, מחצית מכמות החלב והעגבנייה ומערבבים היטב. לאחר רתיחה מנמיכים את האש. מוסיפים את העירית בטעם שום ומערבבים. מתבלים במעט מלח ופלפל ומצמצמים את הנוזלים לכדי מחצית הכמות.
בסיר בינוני מחממים מעט שמן. מוסיפים את התרד ומטגנים קלות. מוסיפים את יתרת החלב ומעט מלח ומבשלים תוך ערבוב עד שהתרד מצטמצם בסיר. מסירים מהאש ומוסיפים את גבינת טוב טעם ומערבבים לתערובת אחידה.
משמנית תבנית מלבנית. מניחים שכבת דפי לזניה על התחתית. מעל מסדרים את התרד. מעל התרד יוצקים שתי כפות של רוטב העגבניות. מסדרים עוד שכבת דפים של לזניה. מסדרים מעל את החציל. מעל החציל יוצקים כמעט את כל הרוטב הנותר (משאירים מעט לכיסוי על מנת שלא יתייבש). מסדרים מעל כדור מוצרלה אחד פרוס. מסדרים מעל עוד שכבה של דפי לזניה ויוצקים מעליה את שארית הרוטב. מסדרים את שארית המוצרלה מעל ומפזרים את הגבינה הצהובה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות. לאחר ארבעים דקות מסירים את נייר הכסף לעשר דקות נוספות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון