חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה שמרים ..
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה שמרים ..
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
500 גר' קמח
חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
כוס וחצי מים פושרים
2 כפות רוזמרין קצוץ דק
למילוי:
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
חצי כוס עגבניות מיובשות, מושרות במים סחוטות וקצוצות גס
חצי כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת גס (ועוד קצת לפיזור למעלה)
מעט פירורי לחם
מלח, פלפל שחור טחון טרי
הכנה:
אופן ההכנה
הכנה:
מכינים את הבצק:
שמים את כל החומרים בקערת המיקסר, מערבלים לבצק חלק כחמש דקות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים.
מכינים את המילוי:
שמים במחבת רחבה את שמן ומטגנים בו את השום, בצל ופלפל כשלוש דקות.
מוסיפים את העגבניות המיובשות ומטגנים דקה. מוסיפים את הזיתים לטיגון נוסף. מעבירים לקערה ומקררים.
מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב. מרדדים את הבצק התפוח למלבן ארוך. שמים במרכזו תלולית מהמילוי, לכל אורכו, ומגלגלים לגליל מהודק. מכסים ומקררים היטב במקרר.
חותכים את הגליל לגלילים קטנים באורך של כ-8 ס"מ.
מניחים את הגלילים הקצרים, עם צד חתוך כלפי מעלה, אלה ליד אלה בתבנית קפיצית בקוטר 24 מרוחה בחמאה. מכסים ומתפיחים שעה.
מברישים בחלמון מעורבב במעט מים, מפזרים מעל מעט גבינת קשקבל מגורדת דק ומעט פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לכ-40 דקות.
מגישים עם יוגורט מתובל
מגיש: האילתי
מקור:
שתף את המתכון