הוראות הכנה
מרכיבים
8 פרוסות רחבות ודקות של בשר בקר, מנתח השייטל
1 חבילת עלי תרד שטופים
1בצל סגול קצוץ
250 גר' פטריות שמפיניון פרוסות
4-3 כפות דמדמניות
4-3 כפות אגוזי לוז (אילסר) שבורים
3 כפות עלעלי תימין טריים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן חמניות לטיגון
עלי ארוגולה
קורט מלח גס
2 כפות דמדמניות
חופן אגוזי לוז חצויים
לרוטב:
2 כוסות יין אדום יבש
1 כף סוכר חום
זסטים של קליפה מלימון אחד
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1.מביאים את היין לרתיחה בסיר קטן, ומבשלים על להבה גבוה עד שהכמות מצטמצמת
למחצית. מוסיפים את יתרת מרכיבי הרוטב, ומבשלים 15 דקות.
2.מתבלים את פרוסות הבשר במלח ופלפל. מניחים כל פרוסה על צלחת, ומכסים אותה בעלי
תרד.
3.מפזרים על העלים מן הבצל הקצוץ, הפטריות, תימין, האגוזים והדמדמניות, מגלגלים לגלילה
ומחזקים בקיסם עץ. מחממים מעט שמן במחבת, ומזהיבים את הגלילות מכל צד, כחמש
דקות.
4.מעבירים לתבנית שתכיל אותן בנוחיות בשכבה אחת. מזלפים עליהן את רוטב היין, מכסים
ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם לחום בינוני גבוה 17-15 דקות לדרגת מדיום, או
יותר, לטעמכם.
5.חוצים כל גלילה באלכסון, ומניחים על ערימת עלים קטנה, עם הרוטב.
מגיש:
מקור: רחל גרה - גורמה
שתף את המתכון
