הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים לבצק
1/3 1 כוסות מים
2 כפיות סוכר
1/4 1 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות קמח תירס
3 כוסות קמח
1/2 1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית אבקת בצל
1/2 1 כפיות שמרים
למלית
1 צרור של מנגולד (או סבנח או חובייזה),
8-10 פרוסות חצילים קלויים ומתובלים
4 פלפלים אדומים קלויים ומקולפים חתוכים לחצי לאורכם
1 בצל מטוגן
גבינת פטה מגוררת
גבינה צהובה מגוררת
מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
אפשר להכין במעבד מזון כך:
לשים במעבד את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולעבד עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, הקמח ושאר החומרים היבשים.
לעבד עד לקבלת בצק רך.
להוציא מהמעבד, לשים בקערה ולכסות במגבת כ-45 דקות עד לשימוש.
להכנה ידנית:
לערבב את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולערבב עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, קמח ושאר החומרים היבשים וללוש עד לקבלת בצק רך אך לא דביק מידי (כ-10-8 דקות).
לכסות במגבת ולהשאיר "לנוח" ל-45 דקות.
לפני השימוש לשטח בעדינות את הבצק ולהשאיר "לנוח" ל-15 דקות נוספות.
אפשר לאחסן במקרר בקערה או שקית משומנים היטב עד יומיים.
להכנת המלית
1.לשטוף את המנגולד היטב. לאדות במחבת עם מעט שמן זית, שן שום פרוסה, מלח ופלפל,
רק עד שצבעו ישתנה. לסנן מהנוזלים שניקוו בתחתית המחבת.
2.לחלק את הבצק לארבעה חלקים.
3.לרדד כל חלק למלבן רחב.
4.להניח על חצי הבצק מעט מהמנגולד, פרוסות חצילים, פרוסות פלפל גבינות מגוררות ובצל
מטוגן.
5.לסגור את השטרודל לאורכו תוך שמוודאים שתפר הסגירה אכן סגור היטב.
6.לאפות בתנור שחומם לחום 220 מעלות, למשך 20-25 דקות.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
