הוראות הכנה
מרכיבים
6-5 פלפלים אדומים חתוכים ל"פרוסות"
רוטב סויה
שמן זית
כוס אורז
2 בצלים קצוצים
קופסאת חומוס משומר (או עם אתם מתעקשים קפוא)
שקית צנובים (בערך חצי כוס)
מלח, פלפל
קורט כורכום (לצבע)
כף אבקת מרק עוף
ושאר תבלינים שאתם אוהבים...
רבע כוס גבינה צהובה מגוררת
ביצה
כף קמח
אופן ההכנה
יוצקים על הפלפלים את הסויה ושמן זית ואופים בתנור במצב של גריל למשך 20 דקות, (להשגיח שלא ישרף..) ומניחים בצד להתקרר.
מטגנים את הבצלים הקצוצים בסיר בינוני
עד שנעשים שקופים (עם רוצים לשדרג מטגנים עם קצת יין לבן)
מוסיפים את החומוס והצנוברים וממשיכים לטגן עוד טיפה..
מוסיפים את האורז ומטבלים במלח, פלפל, כורכום, אבקת מרק עוף ועוד..(עם רוצים..)
שופכים 2 כוסות מים רותחים סוגרים ומחלשים את האש, מבשלים 20 דקות.
בינתים מסדרים חצי מהפלפלים על תחתית של תבנית עוגה מ"ס 22,
טורפים את הביצה עם הקמח (לא נורא עם יש קצת גושים) והגבינה הצהובה
ושופכים על הפלפלים. כשהאורז מוכן שמים אותו על תחתית הפלפלים ומצפים בחצי השני של הפלפלים הקלויים. אופים 20 דקות עד שהכל מתאחד ואופים....
מגיש:
מקור: מהראש
שתף את המתכון
