הוראות הכנה
מרכיבים
41 כוס שמן זית
6 כרעי עוף
2 ראשי שום, מופרדות לשיניים (לא קלופות)
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כוסות יין לבן יבש
41 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) מחממים במחבת כבדה את השמן, ומטגנים את כרעי העוף עד שישחימו משני הצדדים. מוסיפים למחבת את שיני השום, ומטגנים כדקה. מסירים מהאש.
2. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית, ומתבלים במלח ופלפל. מניחים עליהם את כרעי העוף. ויוצקים מעל את תכולת המחבת יחד עם שיני השום.
3. מוסיפים את היין, ומתבלים את העוף במלח ופלפל. מכסים ביריעת אלומיניום ואופים חצי שעה נוספת. עד שהעוף ותפוחי האדמה ישחימו.
מגישים חם עם סלט ירוק
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
