הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
מים פושרים לפי הצורך
למלית
בצל מטוגן
פיטריות מטוגנות
או כל מלית אחרת שתעלה על דעתכם
אופן ההכנה
לשים מן החומרים בצק גמיש, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים עד שהבצק יכפיל את ניפחו.
לשים שוב ומרדדים את הבצק לעלה מוארך. נוח יותר לרדד כשהבצק מחולק לשני חלקים.
מורחים על הבצק שמן זית ומפזרים בצל מטוגן, פיטריות או כל אשר יעלה בדמיונכם ומזרים מעט מלח.
מגלגלים את הבצק לנחש ארוך (כמו רולדה), חותכים לקטעים באורך 2 עד 3 ס"מ ומסדרים את הקטעים בעמידה זה לצד זה בתבניות אינגליש קייק. אין צורך לדחוס את הקטעים לתבנית - הם תופחים וממלאים את התבנית.
כמות הבצק מספיקה לשלוש תבניות איגליש קייק.
מניחים לתפיחה ואופים בחום בינוני עד שהמאפה משמיע קול חלול כשנוקשים עליו.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
