חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובנה (גירסה משופרת)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובנה (גירסה משופרת)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
מים פושרים לפי הצורך
למלית
בצל מטוגן
פיטריות מטוגנות
או כל מלית אחרת שתעלה על דעתכם
אופן ההכנה
לשים מן החומרים בצק גמיש, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים עד שהבצק יכפיל את ניפחו.
לשים שוב ומרדדים את הבצק לעלה מוארך. נוח יותר לרדד כשהבצק מחולק לשני חלקים.
מורחים על הבצק שמן זית ומפזרים בצל מטוגן, פיטריות או כל אשר יעלה בדמיונכם ומזרים מעט מלח.
מגלגלים את הבצק לנחש ארוך (כמו רולדה), חותכים לקטעים באורך 2 עד 3 ס"מ ומסדרים את הקטעים בעמידה זה לצד זה בתבניות אינגליש קייק. אין צורך לדחוס את הקטעים לתבנית - הם תופחים וממלאים את התבנית.
כמות הבצק מספיקה לשלוש תבניות איגליש קייק.
מניחים לתפיחה ואופים בחום בינוני עד שהמאפה משמיע קול חלול כשנוקשים עליו.
מגיש: imgold
מקור: עצמי
שתף את המתכון