הוראות הכנה
מרכיבים
21 חבילה (של 700 גרם) מלווח מופשר במקרר
קמח, לקימוח
21 כוס גבינת עמק מגורדת, או מוצרלה, או תערובת של שניהם
1 ביצה טרופה עם כפית מים
שומשום או קצח
לרוטב:
2 עגבניות בינוניות, קלופות ומגורדות
2כפיות קטשופ, או כפית רסק עגבניות
אורגנו יבש (לא הכרחי)
מלח
פלפל
אופן ההכנה
1. שמים את העגבניות המגורדות במסננת, ומשהים 15 דקות לניקוז הנוזלים.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
2. להכנת הרוטב:
מערבבים את העגבניות המגורדות עם הקטשופ והאורגנו. טועמים. מבתבלים במלח ופלפל.
3. להכנת החטיפים:
מקמחים קלות משטח עבודה, ופורשים עליו עלה מלווח אחד (בינתיים שומרים את השאר במקרר). מורחים על המלווח שליש מרוטב בעגבניות ומפזרים מעל שליש מהגבינה המגורדת.
4. חותכים את העלה ל-8 משולשים. מגלגלים כל משולש, מצידו הרחב, לקרואסון קטן. מניחים בתבנית. מכינים כך גם את שני עלי המלווח הנותרים. מברישים בביצה, ומפזרים שומשום או קצח.
5 אופים כ-25 דקות, עד שהחטיפים מזהיבים. אוכלים חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
