חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק בצל ויין לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק בצל ויין לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם חמאה
8 בצלים פרוסים לטבעות בעובי ½ ס"מ
2 עלי דפנה
5 כפות קמח
1 כוס יין לבן יבש
2 ליטר מרק צח
20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו במים חמים
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור טחון
פרוסות לחם קלויות כמספר הסועדים
גבינה שוויצרית (גרוייר או אמנטל) מגוררת
אופן ההכנה
מטגנים בצל בסיר גדול עם חמאה ועלי דפנה כעשר דקות עד שמזהיב. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שהקמח סופג את השומן ומקבל גוון זהוב חום. מוסיפים את היין ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהוא נספג בתערובת. מוסיפים את המרק הצח והפטריות המיובשות ביחד עם נוזלי השרייה שלהן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה. מתקנים תיבול עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
יוצקים את המרק החם לקעריות חסינות אש. מניחים מעל פרוסת לחם קלוי ומפזרים את הגבינה. מכניסים לגריל לדקות ספורות ומגישים חם ומבעבע.
מגיש: dylam
מקור: אורלי פלאי-רובינשטיין - על השולחן
שתף את המתכון