הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
כוס וחצי קמח
100 גרם מרגרינה
קורט מלח
מעט מים קרים (2 -3 כפות)
מלית:
2 קופסאות טונה במים
סלסילת פיטריות טריות
גביע יוגורט או גביע קוטג'
4 ביצים
1 -2 שיני שום כתושות
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
חותכים את המרגרינה לקוביות ומערבלים בקערת מיקסר עם הקמח והמלח עד שהתערובת הופכת לכעין פתיתים. מוסיפים מעט מים קרים וממשיכים לערבל עד שנוצר בצק מוצק.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
מרדדים את הבצק בין שתי שכבות ניילון נצמד לגודל המתאים לתבנית הפאי שברשותכם, מקלפים את השכבה העליונה של הניילון, מניחים בתבנית הפאי ובאצבעות מצמידים את הבצק לתבנית שיכסה את התחתית והדפנות. מסירים את השכבה השנייה של הניילון וחותכים את עודפי הבצק. מנקבים עם מזלג ואופים בחום בינוני עד שמזהיב קלות.
(אפשר להצמיד לבצק גיליון אלומיניום ולפזר עליו משקולות חרס מיוחדות או סתם שעועית יבשה)
בזמן שהבצק בתנור מטגנים קלות את הפטריות ומערבבים את כל החומרים למלית. מתבלים לפי הטעם.
ממלאים את תחתית הבצק האפויה במלית ואופים בחום בינוני עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
