הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג פטוצ'יני
50 גרם חמאה
מעט שמן זית
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות שרויות וקצוצות
מלח ופלפל שחור טחון
אגוז מוסקט מגורר
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי טימין (עלים בלבד)
½ כוס יין לבן יבש
250 מ"ל שמנת מתוקה
2-3 טיפות טבסקו
1 כף עלי ריחן קצוצים
מעט גבינת פרמזן מגוררת להגשה
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. במקביל מחממים חמאה ומעט שמן במחבת עמוקה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח, פלפל ובאגוז מוסקט ומקפיצים אותן עם שום וטימין להזהבה קלה. מוסיפים את היין ומאדים אותו כשלוש דקות תוך כדי ערבוב להסמכת הרוטב. טועמים ומשפרים תיבול. מוסיפים את הפסטה עם רבע כוס ממי הבישול שלה וריחן ומערבבים כדקה. מורידים מהכיריים, מערבבים עם פרמזן ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: אורלי פלאי רובינשטיין - על השולחן
שתף את המתכון
