הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
250 גרם חמאה רכה או מרגרינה
250 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
3 כוסות קמח לבן
½ כפית מלח
מילוי:
100 זיתים ירוקים מגולענים
ציפוי:
100 גרם שומשום
אופן ההכנה
1. בקערה או במעבד מזון שמים את הקמח, המלח, החמאה/מרגרינה והגבינה ולאחד לבצק.
(אם הבצק מדי דביק, להוסיף מעט קמח).
2.מכסים את הבצק בניילון נצמד ל כמה שעות.
3.קורצים מהבצק כמות של כפית בערך, לוקחים זית ועוטפים אותו בבצק ולגלגל ביד לכדור קטן. 4.לשים את השומשום בצלחת, לגלגל את הכדור בשומשום עד שיצופה. כך לעשות את כל
הבצק לכדורים ולהניח אותם בתבנית שטוחה, על נייר אפיה, במרחק לא גדול זה מזה.
5.אופים בחום גבוה כחצי שעה עד להזהבה קלה.
6.להגיש חם או קר. אפשר לשמור בכלי סגור, לאחר קרור, כיומיים.
אפשר להקפיא.
מגיש:
מקור: סמדר
שתף את המתכון
