חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ציר עגבניות צלול עם ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ציר עגבניות צלול עם ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
¼1 ק"ג עגבניות
50 גרם ריחן טרי קצוץ
100 גרם כוסברה טרייה קצוצה
3 ענפי טימין, עלים בלבד
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
1 שן שום קצוצה דק
1 שאלוט קצוץ דק
½ כוס יין לבן
מלח גס
לירקות: 2 גזרים קלופים
4 עגבניות
2 קישואים
1 שורש סלרי קלוף ונקי
¼ ק"ג פול ירוק קלוף
¼ ק"ג אפונת גינה ללא תרמיל
אופן ההכנה
רוחצים את העגבניות, מסירים את העוקצים ומניחים בקערה. מוסיפים את הירק הקצוץ, השאלוט, השום, היין ומעט מלח גס. מרסקים את העגבניות בידיים עד לקבלת מחית. מניחים את התערובת הנ"ל בבד גדול ואותו מניחים מעל קערת מתכת גדולה. למשך 24 שעות. שומרים את הנוזלים שהצטברו בכלי.
לירקות קוצצים את כולם (למעט הפול והאפונה) לקוביות קטנות ומבשלים את הירקות במי מומלחים מעט עד לקבלת דרגת אל דנטה (כחמש דקות בישול). מסננים את ציר העגבניות (הנוזלים ששמרנו)ומוזגים לצלחות הגשה. מניחים בכל צלחת מעט מהירקות המבושלים. מקשטים במעט עלי כוסברה ומגישים.
מגיש: dylam
מקור: שף פול הית'קוט
שתף את המתכון