הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק
חבילה מרגרינה
1/2 2 כוסות קמח
ביצה
קורט מלח
2 - 3 כפות שמנת, יוגורט, לבן או מים קרים
(הבצק מספיק לשתי תבניות פאי, את העודף אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא)
חומרים למלית
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
קורט מלח
1 כף ג'לטין
אופן ההכנה
הכנת הבצק
חותכים את המרגרינה לקערת המיקסר, מערבבים עם הקמח ומפעילים את המיקסר עד שהתערובת הופכת לפירורית.
מוסיפים את שאר החומרים ומפעילים את המיקסר עד שהחומרים מתאחדים לכדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה בערך.
מרדדים בין שתי שכבות ניילון נצמד מרפדים בבצק תבנית פאי עגולה (לא לשכוח להסיר את הניילון!) ואופים בחום בינוני עד שמזהיב.
הכנת המלית
מקציפים את החלמונים עם הסוכר בסיר קטן, מוסיפים 1/2 כוס סוכר, מיץ הלימון, קליפת הלימון קורט המלח ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה לפודינג.
מערבבים את הג'לטין עם 1/4 כוס מים קרים, מניחים לחמש דקות ומערבבים עם הפודינג.
מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב. מוסיפים את הפודינג לקצף ומערבבים בעדינות.
יוצקים לתבנית הפאי האפויה ומקררים כשלוש שעות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
