חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלה מתכון מנצח !!! חייבים לנסות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כאחד פדאנט מושבע!!!! שלא מתפשר על בערך ורוצה את הטוב ביותר...לא התיאשתי , קראתי, חיפשתי , ניסיתי וטעמתי הגעתי למתכון האולטימטיבי . י brיש לציין כי החלה יוצאת "ניטראלית" כלומר לא מתוק מידי ולא מלוח . אפשרי להוסיף בכמויות המלח brוהדבש בהתאמה. brכמו כן לא לדלג על השלבים ... האמינו לי שזה יהיה שווה את המאמץ 🙂 brוכמובן לא לשכוח לדרג!!! brבהצלחה ובתאבון.
חלה מתכון מנצח !!! חייבים לנסות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כאחד פדאנט מושבע!!!! שלא מתפשר על בערך ורוצה את הטוב ביותר...לא התיאשתי , קראתי, חיפשתי , ניסיתי וטעמתי הגעתי למתכון האולטימטיבי . י brיש לציין כי החלה יוצאת "ניטראלית" כלומר לא מתוק מידי ולא מלוח . אפשרי להוסיף בכמויות המלח brוהדבש בהתאמה. brכמו כן לא לדלג על השלבים ... האמינו לי שזה יהיה שווה את המאמץ 🙂 brוכמובן לא לשכוח לדרג!!! brבהצלחה ובתאבון.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים (28 מעלות)
2.5 כפות אבקת סוכר
2 כפות שמן תירס של מזולה (שמן אחר כמו שמן זית יורגש בטעם !!)
3 חלמוני ביצה
2 כפיות מלח
1 כף מחמאה
1 כף סוכר וניל
1 כף דבש
500 גרם קמח (שטיבל 2 או קמח לחם "חזק" )
סומסום
אופן ההכנה
להפריש 1/4 כוס מים פושרים וחצי כפית אבקת סוכר לתוך כוס אחרת ביחד עם השמרים . לערבב טוב טוב ולהשאיר לתסיסה למשך 10 דקות .
לנפות את הקמח לתוך קערה וליצור שקע במרכז (יש להשאיר מעט קמח בצד לצורך קימוח מאוחר יותר .
לשפוך את השמרים שהתססנו לתוך השקע ולקפל את הקמח על השמרים תוך כדי ערבוב קל .
להוסיף את אבקת הסוכר ,שמן, סוכר הוניל ,מחמאה והמים וללוש לבצק .
רק כאשר מתקבל בצק יש להוסיף את המלח ושוב ללוש לאחר ספיגת המלח יש להוסיף את כף הדבש וללוש שוב בשלב הזה יש להוסיף מעט קמח כדי שהבצק לא יהיה דביק מידי .
בכל מקרה אם הבצק דביק יש לשפוך מעט שמן תירס על הידיים ולשמן את הבצק ולהמנע מהוספת קמח מיותרת .
יש ללוש את הבצק למשך 5-7 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
לייצור כדור מהבצק ולשמן אותו מעט לזרזף מעט קמח כדי למנוע הדבקת הבצק לשמיכה .
לפרוש שמיכה על הקערה ולשים הקערה במקום חמים כמו ארון פתוח למשך שעה וחצי .
לחלק את הכדור ל 6 כדורים קטנים (כל אחד בערך 130 גרם ) . זה שלב שצריך לעבוד בו מהר ככל הניתן ...
יש להוציא את כל האוויר מהבצק על ידי רידודו בעזרת מערוך לרצועות ולאחר מיכן לגלגלם לגלילים של 35-40 ס"מ .
לשזור את החלות (כל 3 גלילים חלה) . ולהניח על מגש משומן במרגרינה . להשאיר רווח בין החלות ולקחת בחשבון שהחלות יתפחו .
להניח להתפחה נוספת של 35 דקות .
לערבב חלמון עם מעט מים למרוח על החלה ולפזר שומשום .
להכניס לתנור שחומם ל200 מעלות למשך 10 דקות ולאחר מיכן להוריד את החום ל180 עד קבלת גוון שזוף . (בערך 15 דקות נוספות) .
להוציא מיד מהתנור לרשת צינון .
**** לא להשתמש בטורבו או גריל . לשים על המסילה האמצעית ולהזהר לא לאפות יותר מידי . הצליל שצריך להיות מן החלה הוא צליל עמום .
*** לשמור במקום סגור כמו מיקרוגל או תנור ולדאוג לעטוף אותם היטב עם שקית ניילון . במקרה שקצת מתייבש יש לחמם מספר שניות בתנור חם .
מגיש: לוכד העננים
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון