הוראות הכנה
מרכיבים
2 גבעולי ברוקולי מופרדים לפרחים (אין צורך בגבעולים עצמם) חלוטים קלות
1 קישוא גדול מאד מגורר או שניים בינוניים מגוררים
1 בצל פרוס דק
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
250 גרם גבינה לבנה
3 ביצים
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל
3 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הקישואים ומטגנים יחד כחמש דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים יחד עד לאידוי כמעט כל הנוזלים. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הגבינה הלבנה, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה מלבנית מפיירקס משומנת היטב. מעל "תוקעים" את פרחי הברוקולי בתוך הפשטידה כך שגבעולם הקצר יהא בתוך הפשטידה ואילו הפרח בחוץ. כך מכסים את כל פני הפשטידה. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
