חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין מקרוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חמין מקרוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פסטה - מקרוני, פנה, פוזילי או כל סוג שתבחרו
8 שוקי עוף (פולקעס) – אפשר גם כל חלק אחר של העוף
1 תפוח אדמה גדול (או שניים קטנים) קלוף ופרוס
בצל חתוך לשמונה
2-3 שיני שום
4-6 ביצים (לפי כמות האנשים) שטופות היטב
1 כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
חמין מקרוני / אילת בן-יוסף
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן אבל מפחיתים דקה מזמן הבישול. מסננים ומעבירים לקערה. מתבלים את הפסטה בכורכום, פפריקה, מלח ופלפל. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל.
ולמעשה המרכבה:
נוטלים סיר שיכול להכנס לתנור (או תבנית פיירקס עם מכסה), שופכים קצת שמן על התחתית (כף-שתיים, לא יותר).
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית, יוצקים מעליהם 1/2 מכמות הפסטה, מעל הפסטה מניחים את הביצים, הבצל ושיני השום, מכסים בשארית הפסטה. מעליה מניחים את העוף (עם העור כלפי מעלה). מוודאים שהסיר מכוסה היטב ומכניסים אותו למדגרה - תנור שחומם ל-100 מעלות לכל הלילה (או לפחות ל-8 שעות).
להגשה: הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
מגיש: malii
מקור: איילת בן יוסף
שתף את המתכון