הוראות הכנה
מרכיבים
¼ ק"ג אורז עגול מסוג ארבוריו
125 גרם כבד אווז חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
מספר חוטי זעפרן שהושרו במים קרים כארבע שעות
1 בצל קטן קצוץ דק
¾ כוס ציר בקר רותח
50 גרם חמאה
½ כפית חומץ בלסמי
חצי צרור רוזמרין טרי קצוץ
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומערבבים עם הבצל והחמאה כשלוש דקות. יוצקים פנימה את ציר הבקר, מצקת אחר מצקת, כאשר מוסיפים כל מצקת מייד עם ספיגת המצקת הקודמת. מוסיפים את הזעפרן עם מי השריה לאורז. אם יש צורך, והאורז עדיין קשה ניתן להוסיף עוד ציר בקר.
מטגנים את כבד האווז במחבת טפלון להשחמה נאה ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את הרוזמרין והחומץ הבלסמי. מחזירים את הכבד פנימה להקפצה קלה ומוציאים שוב החוצה.
בכל צלחת הגשה מניחים תלולית נאה של אורז. מעל מניחים לכל סועד 4-5 חתיכות כבד אווז. מגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף נדיה סנטיני
שתף את המתכון
