הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
מוס קפוצ'ינו:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כף אבקת קפה נמס
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
מוס שוקולד לבן:
2 מיכלים שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן קצוץ
תחתית בראוניז:
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
80 גרם חמאה
2 ביצים
2/3 כוס סוכר (135 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח (140 גרם)
1/4 כפית מלח
1/3 כוס אגוזי לוז קלויים (35 גרם)
מרנג * :
3 חלבונים
1/4 1 כוס סוכר (250 גרם)
ציפוי:
1/3 כוס שמנת מתוקה (80 גרם)
80 גרם שוקולד מריר קצוץ
קישוט:
8 אגוזי לוז
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
אופן ההכנה
הוראות הכנה ל-2 המוסים:
1. מחממים מיכל אחד של שמנת +קפה נמס לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס.
מצננים במקרר 4 שעות לפחות.
2. מחממים את מיכל השמנת השני לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לפחות 4 שעות במקרר.
הוראות לתחתית בראוניז:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים חמאה + שוקולד במיקרוגל.
3. טורפים במרץ ביצים, סוכר ותמצית וניל במשך דקה-שתיים, ומוסיפים לתערובת השוקולד.
4. מנפים יחד קמח ומלח ומערבבים פנימה עם האגוזים. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 15 - 20 דקות, עד שנוצר קרום בהיר על הבסיס והוא יציב למגע. מצננים.
הוראות הכנה למרנג:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות(עדיף טורבו).
2. מחממים חלבונים וסוכר בסיר כפול (מעל אדים) תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס (65 מעלות). מעבירים את התערובת לקערת הקצפה, ומקציפים במשך 10 דקות עד שהקערה קרה למגע.
3. מורחים מחצית מהקצף בתבנית מרופדת בנייר אפיה בצורת עיגול שקוטרו 24 ס"מ והעובי 1 ס"מ. אפשר גם לזלף שבלול באמצעות שקית זילוף. אופים 30-40 דקות/ עד שעיגול המרנג יבש למגע ומתנתק בקלות מנייר האפיה. מצננים.
מסיימים את הכנת המוסים ומרכיבים את העוגה:
1. מקציפים את תערובת השוקולד המריר עם מיכל שמנת במשך דקה-שתיים, עד שמתקבל מוס במרקם יציב (יש להזהר מהקצפת יתר).
2. חוזרים על הפעולה עם השוקולד הלבן ומיכל שמנת.
3. יוצקים את מוס הקפוצ'''ינו על תחתית הבראוניז. מניחים עיגול מרנג ולוחצים אותו מעט לתוך המוס.
4. יוצקים מוס שוקולד לבן מעל המרנג. מיישרים בעזרת פלטה או סכין אורכה. מקפיאים 3 שעות לפחות.
הוראות לציפוי:
1. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים מעט.
2. יוצקים את הציפוי על העוגה. מקפיאים 10 דקות להתייצבות.
3. מנגבים את דפנות התבנית במטלית טבולה במים רותחים ומשחררים את העוגה. מפשירים לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
העוגה נשמרת עד 10 ימים במקפיא בתוך התבנית עטופה בניילון נצמד.
הוראות לקישוט:
1. ממיסים סוכר במחבת כבדה עד לקבלת קרמל זהוב.
2. מניחים אגוזי לוז באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3. יוצקים כפית קרמל (זהירות - לוהט!) על כל אגוז. מניחים להתקרר. נועצים את הקישוטים בעוגה.
הערות:
תבנית בקוטר 26 ס"מ. אירוח. 3 חלבונים.
* כמות החלבון למרנג כפולה מהנדרש, כי אי אפשר להכין מרנג מוצלח עם פחות מ-3 חלבונים. מהקצף הנותק אפשר לאפות מרנג נוסף, להקפיא ולשמור לעוגה אחרת.
מקור המתכון:
על השולחן
מגיש:
מקור: על השולחן
שתף את המתכון
