חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס קפוצ'ינו ושוקולד לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קצת מסובך אבל שווה את העבודה
מוס קפוצ'ינו ושוקולד לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קצת מסובך אבל שווה את העבודה
הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
מוס קפוצ'ינו:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כף אבקת קפה נמס
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
מוס שוקולד לבן:
2 מיכלים שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן קצוץ
תחתית בראוניז:
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
80 גרם חמאה
2 ביצים
2/3 כוס סוכר (135 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח (140 גרם)
1/4 כפית מלח
1/3 כוס אגוזי לוז קלויים (35 גרם)
מרנג * :
3 חלבונים
1/4 1 כוס סוכר (250 גרם)
ציפוי:
1/3 כוס שמנת מתוקה (80 גרם)
80 גרם שוקולד מריר קצוץ
קישוט:
8 אגוזי לוז
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
אופן ההכנה
הוראות הכנה ל-2 המוסים:
1. מחממים מיכל אחד של שמנת +קפה נמס לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס.
מצננים במקרר 4 שעות לפחות.
2. מחממים את מיכל השמנת השני לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לפחות 4 שעות במקרר.
הוראות לתחתית בראוניז:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים חמאה + שוקולד במיקרוגל.
3. טורפים במרץ ביצים, סוכר ותמצית וניל במשך דקה-שתיים, ומוסיפים לתערובת השוקולד.
4. מנפים יחד קמח ומלח ומערבבים פנימה עם האגוזים. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 15 - 20 דקות, עד שנוצר קרום בהיר על הבסיס והוא יציב למגע. מצננים.
הוראות הכנה למרנג:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות(עדיף טורבו).
2. מחממים חלבונים וסוכר בסיר כפול (מעל אדים) תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס (65 מעלות). מעבירים את התערובת לקערת הקצפה, ומקציפים במשך 10 דקות עד שהקערה קרה למגע.
3. מורחים מחצית מהקצף בתבנית מרופדת בנייר אפיה בצורת עיגול שקוטרו 24 ס"מ והעובי 1 ס"מ. אפשר גם לזלף שבלול באמצעות שקית זילוף. אופים 30-40 דקות/ עד שעיגול המרנג יבש למגע ומתנתק בקלות מנייר האפיה. מצננים.
מסיימים את הכנת המוסים ומרכיבים את העוגה:
1. מקציפים את תערובת השוקולד המריר עם מיכל שמנת במשך דקה-שתיים, עד שמתקבל מוס במרקם יציב (יש להזהר מהקצפת יתר).
2. חוזרים על הפעולה עם השוקולד הלבן ומיכל שמנת.
3. יוצקים את מוס הקפוצ'''ינו על תחתית הבראוניז. מניחים עיגול מרנג ולוחצים אותו מעט לתוך המוס.
4. יוצקים מוס שוקולד לבן מעל המרנג. מיישרים בעזרת פלטה או סכין אורכה. מקפיאים 3 שעות לפחות.
הוראות לציפוי:
1. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים מעט.
2. יוצקים את הציפוי על העוגה. מקפיאים 10 דקות להתייצבות.
3. מנגבים את דפנות התבנית במטלית טבולה במים רותחים ומשחררים את העוגה. מפשירים לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
העוגה נשמרת עד 10 ימים במקפיא בתוך התבנית עטופה בניילון נצמד.
הוראות לקישוט:
1. ממיסים סוכר במחבת כבדה עד לקבלת קרמל זהוב.
2. מניחים אגוזי לוז באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3. יוצקים כפית קרמל (זהירות - לוהט!) על כל אגוז. מניחים להתקרר. נועצים את הקישוטים בעוגה.
הערות:
תבנית בקוטר 26 ס"מ. אירוח. 3 חלבונים.
* כמות החלבון למרנג כפולה מהנדרש, כי אי אפשר להכין מרנג מוצלח עם פחות מ-3 חלבונים. מהקצף הנותק אפשר לאפות מרנג נוסף, להקפיא ולשמור לעוגה אחרת.
מקור המתכון:
על השולחן
מגיש: tehilavr
מקור: על השולחן
שתף את המתכון