פיצה אישית טעימה במיוחד - אני והתוספות שלי.. brאז לפיצה הזו טעם מיוחד - זהו מעדן אמיתי. brמצע בצק שמרים פריקסה - מותפח - מטוגן במחבת - עולה יפה, brומקבל בחמימות רוטב שאי אפשר לעמוד בפניו brבמכסת גבינה צהובה זיתים בצלים פלפל תירס ופטריות. brאז.. לעבודה?
|
|
|
|
פיצה אישית טעימה במיוחד - אני והתוספות שלי.. brאז לפיצה הזו טעם מיוחד - זהו מעדן אמיתי. brמצע בצק שמרים פריקסה - מותפח - מטוגן במחבת - עולה יפה, brומקבל בחמימות רוטב שאי אפשר לעמוד בפניו brבמכסת גבינה צהובה זיתים בצלים פלפל תירס ופטריות. brאז.. לעבודה?
|
הוראות הכנה
מרכיבים
עקב המתכון הקצת מורכב והלא ממש מדוייק בכמויות -
החלטתי לחבר את החומרים ואופן ההכנה יחדיו.
השקעה ששווה כל רגע - באחריות.
אם לא - תתבעו אותי.
רוצים ת.ז?
: )
לעבודה!
אופן ההכנה
כפית שמרים
כפית סוכר
רבע כוס חלב פושר
ממיסים ומותירים כך ל-15 דקות.
2 כוסות קמח - לקערה.
יוצרים גומה בקערה ומכניסים:
את מה שהמסנו - השמרים החלב והסוכר
2 ביצים
שמן לפי העין
ובוחשים.
מוסיפים חלב פושר בהדרגה ובוחשים.
על הבצק להיות דביק ולא קשה.
לשים את הבצק בקרעת מיקסר עם וו לישה כ-8 דקות במהירות נמוכה יחסית.
עוטפים את הבצק המוכן בשמן - עוטפים את הקערית בנייר צמוד ומתפיחים לשעה וחצי.
מכינים את הרוטב:
מטגנים לפי הסדר ובכמויות לפי העין -
תפו"א מגוררים
רצועות פלפל מתוק
פטריות
בצלים מגוררים
תירס
אל התערובת המטוגנת היטב מוסיפים רסק - לפי העין.
מוסיפים תבלינים -
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
סוכר
כמון
אבקת שום
אורגנו
עוברים לטיגון הפיצה לאחר תהליך ההתפחה.
טופחים על הבצק
מכדררים את הבצק המותפח - כאן צריכים להיות זריזים בעבודה.
את הבצק מחלקים ל-4 או יותר - תלוי בכמויות הרצויות.
כל חלק מרדדים לעלה מעוגל בעובי ס'מ.
משאירים להתפחה של 15 דקות.
מרדדים שוב ופותחים את העלים שמעט התכווצו.
מורחים את הרוטב המושקע על העלים המרודדים - ומכסים להתפחה של 20 דקות.
לאחר ההתפחה מגררים גבינה צהובה מפזרים פטריות מטוגנות, בצלים מטוגנים, ותירס מטוגן.
אם רוצים מוסיפים זיתים ופרוסות עגבנייה קלופות, מסדרים יפה.
מחממים מחבת ועליה שמן בכמות בינונית.
את הפיצות האישיות מכניסים בעדינות למחבת ומיד סוגרים את המחבת.
מקפידים שהעסק לא יתפרק לכם כשתעבירו אותו למחבת.
על כל עלה להיות בתהליך טיגון כ-5 דקות.
לא פותחים את המחבת.
על האש להיות נמוכה יחסית.
לאחר הטיגון הפיצות האישיות ייראו לכם כמו חלום רענן שהתגשם.
מה שנשאר זה לסדר את ההשקעה הנהדרת הזאת בצלחות הגשה נאות,
ולהגיש לאורחים ברי המזל.
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
