חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיצה משודרגת על מצע בצק פריקסה - מיוחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיצה אישית טעימה במיוחד - אני והתוספות שלי.. brאז לפיצה הזו טעם מיוחד - זהו מעדן אמיתי. brמצע בצק שמרים פריקסה - מותפח - מטוגן במחבת - עולה יפה, brומקבל בחמימות רוטב שאי אפשר לעמוד בפניו brבמכסת גבינה צהובה זיתים בצלים פלפל תירס ופטריות. brאז.. לעבודה?
פיצה משודרגת על מצע בצק פריקסה - מיוחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיצה אישית טעימה במיוחד - אני והתוספות שלי.. brאז לפיצה הזו טעם מיוחד - זהו מעדן אמיתי. brמצע בצק שמרים פריקסה - מותפח - מטוגן במחבת - עולה יפה, brומקבל בחמימות רוטב שאי אפשר לעמוד בפניו brבמכסת גבינה צהובה זיתים בצלים פלפל תירס ופטריות. brאז.. לעבודה?
הוראות הכנה
מרכיבים
עקב המתכון הקצת מורכב והלא ממש מדוייק בכמויות -
החלטתי לחבר את החומרים ואופן ההכנה יחדיו.
השקעה ששווה כל רגע - באחריות.
אם לא - תתבעו אותי.
רוצים ת.ז?
: )
לעבודה!
אופן ההכנה
כפית שמרים
כפית סוכר
רבע כוס חלב פושר
ממיסים ומותירים כך ל-15 דקות.
2 כוסות קמח - לקערה.
יוצרים גומה בקערה ומכניסים:
את מה שהמסנו - השמרים החלב והסוכר
2 ביצים
שמן לפי העין
ובוחשים.
מוסיפים חלב פושר בהדרגה ובוחשים.
על הבצק להיות דביק ולא קשה.
לשים את הבצק בקרעת מיקסר עם וו לישה כ-8 דקות במהירות נמוכה יחסית.
עוטפים את הבצק המוכן בשמן - עוטפים את הקערית בנייר צמוד ומתפיחים לשעה וחצי.
מכינים את הרוטב:
מטגנים לפי הסדר ובכמויות לפי העין -
תפו"א מגוררים
רצועות פלפל מתוק
פטריות
בצלים מגוררים
תירס
אל התערובת המטוגנת היטב מוסיפים רסק - לפי העין.
מוסיפים תבלינים -
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
סוכר
כמון
אבקת שום
אורגנו
עוברים לטיגון הפיצה לאחר תהליך ההתפחה.
טופחים על הבצק
מכדררים את הבצק המותפח - כאן צריכים להיות זריזים בעבודה.
את הבצק מחלקים ל-4 או יותר - תלוי בכמויות הרצויות.
כל חלק מרדדים לעלה מעוגל בעובי ס'מ.
משאירים להתפחה של 15 דקות.
מרדדים שוב ופותחים את העלים שמעט התכווצו.
מורחים את הרוטב המושקע על העלים המרודדים - ומכסים להתפחה של 20 דקות.
לאחר ההתפחה מגררים גבינה צהובה מפזרים פטריות מטוגנות, בצלים מטוגנים, ותירס מטוגן.
אם רוצים מוסיפים זיתים ופרוסות עגבנייה קלופות, מסדרים יפה.
מחממים מחבת ועליה שמן בכמות בינונית.
את הפיצות האישיות מכניסים בעדינות למחבת ומיד סוגרים את המחבת.
מקפידים שהעסק לא יתפרק לכם כשתעבירו אותו למחבת.
על כל עלה להיות בתהליך טיגון כ-5 דקות.
לא פותחים את המחבת.
על האש להיות נמוכה יחסית.
לאחר הטיגון הפיצות האישיות ייראו לכם כמו חלום רענן שהתגשם.
מה שנשאר זה לסדר את ההשקעה הנהדרת הזאת בצלחות הגשה נאות,
ולהגיש לאורחים ברי המזל.
מגיש: parparq
מקור: מקורי
שתף את המתכון