הוראות הכנה
מרכיבים
½ 4 כוסות (630 גר') קמח מנופה
1 קוביה או שקית שמרית
1 משפר לאפיה ביתית
¼ כוס (50 גר') סוכר
¼ חבילה (50 גר')מרגרינה רכה
1/3 כוס (110 גר') דבש
1 כפית מלח
עד 1 כוס ( 250 מ"ל) מים פושרים
אופן ההכנה
שמים בקערת מערבל את החומרים לבצק למעט המים והדבש.
בקערה נפרדת ממיסים הדבש עם המים הפושרים.
מוסיפים הנוזלים בהדרגה תוך ערבול עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
משהים בקערה מכוסה כ-1 שעה.
מחלקים את הבצק ל-15גושים של כ- 80 גר', מכדררים כל גוש בצק לכדור
ומניחים בתבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפיה.
מניחים את כדורי הבצק בשורות צמודים אחד לשני,
5 כדורים בשורה, וצמוד אליהם 4 כדורים ואז 3 כדורים, 2 כדורים וכדור אחד.
מתקבל משולש בצורת אשכול ענבים.
משהים מכוסה לתפיחה לפחות שעה, או עד הכפלת נפח.
מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה שלמה טרופה עם 2 כפות מים
ומקשטים לפי הטעם.(ראה המלצות לגיוון).
אופים התנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 25-30 דקות עד להזהבה.
מגיש:
מקור: שימרית
שתף את המתכון
