חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמרים קלועה עם מילוי תפוחי עץ, דבש וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרכיבים ל-4 עוגות br בתבנית חד-פעמית נמוכה (כמו של עוגה אנגלית) br(ניתן להכין רק 2 עוגות ואז לחלק הכמויות שבמתכון לשניים brאו להקפיא 2 עוגות אפויות עטופות היטב) br br
עוגת שמרים קלועה עם מילוי תפוחי עץ, דבש וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרכיבים ל-4 עוגות br בתבנית חד-פעמית נמוכה (כמו של עוגה אנגלית) br(ניתן להכין רק 2 עוגות ואז לחלק הכמויות שבמתכון לשניים brאו להקפיא 2 עוגות אפויות עטופות היטב) br br
הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות (630 גר') קמח
1 קוביה או שקית שמרית
1 משפר לאפיה ביתית
¼ 1 חבילה (250 גר') מרגרינה רכה
3/4 כוס (150 גר') סוכר
4 ביצים מס' 2
קורט מלח
מרכיבים למלית:
7 תפוח עץ מסוג סמית
½ חבילה (100 גר') מרגרינה
1 כוס (200 גר') צימוקים בהירים
½ כוס (160 גר') דבש
½ כוס (100 גר') סוכר
מיץ מלימון אחד
1 כף שטוחה קינמון
½ כוס (125 מ"ל) מים
אופן ההכנה
שמים בקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה.
לשים תוך הוספת המרגרינה הרכה בקוביות עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
משהים מכוסה בקירור למשך הלילה (או 4 שעות במקרר).
מכינים את המלית:
מקלפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות, מערבבים בקערה עם מיץ לימון.
ממיסים בסיר את המרגרינה ומוסיפים את קוביות תפוחי העץ
והצימוקים. מבשלים על אש בינונית עד להתרככות התפוחים (כ- 5 דקות).
מדללים הדבש עם המים ומוסיפים לסיר,מבשלים עד לאידוי הנוזלים ומצננים.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מקמחים קלות.
משמנים תבניות האפייה הנמוכות מאלומניום ומסדרים על תבנית אפיה של התנור.
הכנת העוגה:
מרדדים כל כדור בצק למלבן ארוך 20 ס"מ על 25 ס"מ בעובי של כ-1/2 ס"מ,
במרכז המלבן מפזרים 4-5 כפות מהמלית.
בעזרת סכין חד חותכים בבצק פסים אלכסונים ברוחב אצבע משני צידי המלית.
מקפלים פסי הבצק שנוצרו פעם מימין ופעם משמאל בצורת שתי וערב (ראה תמונה)
וסוגרים הקצוות.
מניחים את העוגה בעדינות בתבנית האלומניום, מכסים ומתפיחים כ-40 דקות.
מערבבים ביצה שלמה טרופה עם 2 כפות מים מברישים בעדינות את העוגה,
מקשטים בסוכר או גבישי סוכר ואופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות
מגיש: lanah31
מקור: שימרית
שתף את המתכון