הוראות הכנה
מרכיבים
4 מלפפונים טריים ומוצקים.
10 עלי ריחן טריים(בזיליקום)
4-5 כפות עירית טריה קצוצה דק.(10 ס"מ בערך)
1/2 כפית סוכר לבן
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף שמן זית משובח לטיבול.
קורט פלפל לבן.
קורט מלח דק.
אופן ההכנה
לשטוף את המלפפונים במים - לא לקלף. לחתוך את הקצוות ואח"כ לחצות כל מלפפון באמצע וכל חצי לחתוך לאורך ל4 חלקים. לפרוס כל חלק לפרוסות דקות (מומלץ במעבד מזון- אז החתוך עדין ואחיד).
להסיר 10 עלי ריחן יפים ולקצץ לאטריות דקות.
לקצוץ עירית לקטעים קצרים .
בכלי נפרד:
להכין רוטב מן השמן ,הלימון,סוכר, מלח ופלפל לבן. לערבב היטב.
להשאיר מעט עירית קצוצה לקישוט מלמעלה, לערבב את המרכיבים בלי הרוטב.
לפני ההגשה להוסיף ולערבב עם הרוטב לסדר בכלי הגשה ולקשט מלמעלה במעט עירית קצוצה.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
