הוראות הכנה
מרכיבים
10 חצילונים קטנים
½ כוס שמן
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בצל ירוק קצוץ
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
מיץ מחצי לימון
4 כפיות טחינה גולמית
מלח
אופן ההכנה
חוצים את החצילונים לאורך. ממליחים אותם. מחממים מחבת ברזל (חובה!) ובה השמן. מניחים את החצילונים כאשר הצד בשרני כלפי המחבת. אחרי מספר דקות הופכים לעוד כשתיים עד שלוש דקות (משתדלים לא לשרוף את החצילים). מניחים את החצילונים על נייר סופג לשלוש דקות. מסדרים את החצילונים על צלחת הגשה. מזליפים מעליהם את מיץ הלימון. מפזרים מעל מחצית מכמות הפטרוזיליה והבצל הירוק. מטפטפים בעדינות מעליהם את רוטב הצ'ילי. מזליפים מעל בזהירות את הטחינה. מפזרים את יתרת הפטרוזיליה והבצל הירוק.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
