חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גריסי פנינה עם ירקות, כבד אווז צרוב ורוטב תפוחי עץ וזנגביל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גריסי פנינה עם ירקות, כבד אווז צרוב ורוטב תפוחי עץ וזנגביל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס גריסים מבושלים
2 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
50 גרם כבד אווז חתוך לקוביות
8 פרוסות נאות של כבד אווז
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
לרוטב: 1 בצל קטן קצוץ
3 ס"מ זנגביל מגורר
1 תפוח עץ סמיט קצוץ
2 כפות שמן שומשום
3 כפות מירין
1.2 ליטר ציר עוף
מלח ופלפל
אופן ההכנה
להכנת הרוטב מקפיצים את הבצל, הזנגביל ותפוח העץ בשמן שומשום ומוסיפים את המירין. מוסיפים את ציר העוף ומצמצמים את הנוזלים לכדי מחצית. מסננים דרך מסננת דקה וממשיכים לצמצם עד שמקבלים כמות נוזלים השווה לחצי כוס. מתבלים במעט מלח ופלפל ומסירים מהאש.
להכנת המנה מקפיצים את קוביות כבד האווז במחבת חמה לדרגת מדיום-רייר. מוציאים את כבד האווז ומניחים בצד. בשומן שנותר במחבת מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד להתרככות. מוסיפים את הגריסים ומעט מהרוטב המוכן. מוסיפים פטרוזיליה ואת קוביות כבד האווז המוכנות. במקביל צורבים את פרוסות כבד האווז במחבת חמה ומתבלים במלח ופלפל.
בצלחת הגשה מניחים מהגריסים. מסדרים למעלה שתי פרוסות כבד אווז לכל סועד ויוצקים מעל מעט מהרוטב. מומלץ להגיש עם מעט ריבת בצל וסלט קליל של נבטים ונבטוטים.
מגיש: dylam
מקור: שף מגי פיינגולד ביבי מקייטרינג מגי ותולי
שתף את המתכון