הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס גריסים מבושלים
2 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
50 גרם כבד אווז חתוך לקוביות
8 פרוסות נאות של כבד אווז
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
לרוטב: 1 בצל קטן קצוץ
3 ס"מ זנגביל מגורר
1 תפוח עץ סמיט קצוץ
2 כפות שמן שומשום
3 כפות מירין
1.2 ליטר ציר עוף
מלח ופלפל
אופן ההכנה
להכנת הרוטב מקפיצים את הבצל, הזנגביל ותפוח העץ בשמן שומשום ומוסיפים את המירין. מוסיפים את ציר העוף ומצמצמים את הנוזלים לכדי מחצית. מסננים דרך מסננת דקה וממשיכים לצמצם עד שמקבלים כמות נוזלים השווה לחצי כוס. מתבלים במעט מלח ופלפל ומסירים מהאש.
להכנת המנה מקפיצים את קוביות כבד האווז במחבת חמה לדרגת מדיום-רייר. מוציאים את כבד האווז ומניחים בצד. בשומן שנותר במחבת מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד להתרככות. מוסיפים את הגריסים ומעט מהרוטב המוכן. מוסיפים פטרוזיליה ואת קוביות כבד האווז המוכנות. במקביל צורבים את פרוסות כבד האווז במחבת חמה ומתבלים במלח ופלפל.
בצלחת הגשה מניחים מהגריסים. מסדרים למעלה שתי פרוסות כבד אווז לכל סועד ויוצקים מעל מעט מהרוטב. מומלץ להגיש עם מעט ריבת בצל וסלט קליל של נבטים ונבטוטים.
מגיש:
מקור: שף מגי פיינגולד ביבי מקייטרינג מגי ותולי
שתף את המתכון
