הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים (12 מנות):
3/4 ק"ג עצמות בקר ריפ (צלע) (לבקש מהקצב להשאיר עליהם מעט בשר גם מהקצב בסופרמרקט...)
1/2 כוס שמן
½ 1 כוס יין אדום משובח
2 בצלים חתוכים לרצועות
2 שיני שום
3. גזרים (חתוכים לחצי)
2. תפו"א (חתוכים לחצי)
2. בטטות(חתוכות לחצי)
2 קישואים (חתוכים לחצי)
3 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזיליה (חתוך לקוביות)
300 גרם דלעת (חתוכה גס)
3 גבעולי טימין טריים (רק העלים)
5 כפות אבקת מרק בשר
3 כפות אבקת מרק בצל
1 כף אבקת מרק עוף
תבלינים: קורט מלח, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות חווייג'
ולקישוט
4 גבעולי כוסברה (חתוכים דק)
6 גבעולי פטרוזיליה (חתוכים דק)
אופן ההכנה
1.מחממים את השמן ומכניסים את עצמות הבשר לסיר. מטגנים קלות (2-3 דקות) ומוסיפים את הבצל והשום (2 דקות). מוסיפים את שאר הירקות (2 דקות נוספות). מערבבים הכל (זהירות לא לשרוף).
2.מוסיפים את היין האדום ומחממים (2 דקות). מוסיפים מים עד לכיסוי כל המרכיבים.
מבשלים כשעה. מורידים את הקצף הנוצר מלמעלה בעת הבישול מדי פעם.
3.מוסיפים את אבקות מרק הבצל, הבשר והעוף.
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-3 שעות.
4.מוציאים את העצמות מסיר המרק וזורקים אותם.
5.טוחנים את כל המרק ומרכיביו במיקסר ידני. מוסיפים את התבלינים.
6.מוזגים לצלחות ואז מוסיפים את עלי הכוסברה והפטרוליה לקישוט.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון
