הוראות הכנה
מרכיבים
60 עלי גפן
20 שזיפים שחורים יבשים מגולענים
2 עגבניות פרוסות לרוחב
2 לימונים פרוסים לרוחב בקליפה
בקבוק יין מתוק
למילוי:
250 גרם בשר טחון מעורב כבש ובקר
250 גרם אורז פרסי שטוף היטב
50 גרם צימוקים לבנים
50 גרם משמש יבש חתוך לקוביות
חופן עלי נענע קצוצים
חצי כפית אגוז מוסקט
קורט קינמון
קורט הל טחון
קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה
מרפדים בסיר בישול את התחתית בעלי גפן
מערבבים את חומרי המילוי ומטבלים בתבלינים
ממלאים את עלי הגפן לסיגרים ואת השזיפים
מנחים מסודר בתוך הסיר
מכסים בפרוסות עגבניה ופרוסות לימון
יוצקים את בקבוק היין ומבשלים אחרי הרתחה ראשונית שעה על אש נמוכה
בתאבון
מגיש:
מקור: סבתא נגיבה
שתף את המתכון
