חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


המלבי של " ליאון אלקלעי "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המלבי של " ליאון אלקלעי "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
שלשת רבעי ליטר חלב 3 אחוז
רבע ליטר שמנת
100 גרם קורנפלור
לסירופ :
כוס מים
2 כוסות סוכר
חצי כפית אבקת צבע מאכל אדום
מיץ מחצי לימון
2 טיפות מי ורדים
רסק גס של בוטנים קלויים
אופן ההכנה
מכניסים את החלב השמנת והקורנפלור לסיר ובוחשים היטב מחממים עד הסמכה של התערובת
יוצקים לכלי הגשה ומעבירים למקרר ל4 שעות לפחות
הסירופ:
מחממים את המים והסוכר עד שהכל נמס מבאים לרתיחה תוך בחישה כדי שלא יווצרו גושים
מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות לשמור שהתערובת לא תהפוך סמיכה מידי
בסוף החימום מוסיפים חצי כפית צבע מאכל אדום ומצננים
שהסירופ קר מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים ובוחשים היטב
להגשה מוסיפים את הסירופ על המלבי ומוסיפים בוטנים מרוסקים קלויים
בתאבון
מגיש: עוזרד
מקור: ליאון אלקלעי
שתף את המתכון