הוראות הכנה
מרכיבים
שלשת רבעי ליטר חלב 3 אחוז
רבע ליטר שמנת
100 גרם קורנפלור
לסירופ :
כוס מים
2 כוסות סוכר
חצי כפית אבקת צבע מאכל אדום
מיץ מחצי לימון
2 טיפות מי ורדים
רסק גס של בוטנים קלויים
אופן ההכנה
מכניסים את החלב השמנת והקורנפלור לסיר ובוחשים היטב מחממים עד הסמכה של התערובת
יוצקים לכלי הגשה ומעבירים למקרר ל4 שעות לפחות
הסירופ:
מחממים את המים והסוכר עד שהכל נמס מבאים לרתיחה תוך בחישה כדי שלא יווצרו גושים
מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות לשמור שהתערובת לא תהפוך סמיכה מידי
בסוף החימום מוסיפים חצי כפית צבע מאכל אדום ומצננים
שהסירופ קר מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים ובוחשים היטב
להגשה מוסיפים את הסירופ על המלבי ומוסיפים בוטנים מרוסקים קלויים
בתאבון
מגיש:
מקור: ליאון אלקלעי
שתף את המתכון
