הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר' סוכר
100 גר' חמאה רכה
2. ביצים
40 גר' אבקת קקאו מריר משובח
מקל וניל או כפית תמצית וניל טהור או מחית וניל
120 גר' קמח
1. כפית אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
150 גר' שוקולד מריר מומס
80 גר' אבקת סוכר מנופה
אופן ההכנה
בקערת המערבל מקציפים את החמאה והסוכר לקבלת תערובת בהירה וחלקה.
מוסיפים את הביצים אחת, אחת ומקציפים היטב בין ביצה לביצה, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
במהירות איטית מוסיפים קקאו, שוקולד מומס ווניל ומקציפים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מכסים את הקערה ומקררים את התערובת לשעתיים או למשך כל הלילה.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות, יוצרים עיגולים בגודל אגוז בעזרת כפית או הידיים ומגלגלים אותם באבקת סוכר.
מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים של כ-5 ס"מ על התבנית. אופי 10-12 דקות או עד שהחלק העליון נסדק והעוגיות נראות יציבות אך עדיין רכות למגע, לאחר מספר דקות צינון מעבירים לרשת צינון ומאחסנים בכלי סגור.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון
