הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
1/2 ק"ג בשר טחון ללא שומן ניתן גם הודו
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל שחור
מעט בהרט לקציצות
לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
¼ כוס מים
1 כף שמן זית
1 כף מרק עוף
מעט כורכום
מעט חוואיג' למרק
מלח ופלפל
אופן ההכנה
פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים במסננת וזורים מעל מלח להוצאת הנוזלים והמרירות. מזליפים על החצילים מעט שמן (או מברישים במעט שמן) ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כחצי שעה להשחמה קלה.
מערבבים יחד את הבשר, בצל אחד קצוץ, שן השום הקצוצה, הצנוברים, הפטרוזיליה הקצוצה, הפלפל השחור והבהרט לקציצות ומניחים בקצה של כל פרוסת חציל ומגלגלים.מניחים את החצילים המגולגלים בתבנית אפייה בצורה צפופה ומסודרת.
מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל והשום להשחמה קלה.מוסיפים את יתר חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על החצילים בתבנית ומכניסים לתנור החם למשך כחצי שעה.
מגיש:
מקור: משותף
שתף את המתכון
