הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב בינוני
1 כוס אורז עגול שטוף היטב
6 עגבניות מנוקות מהפנים לצורך מילוי לשמור על המיץ והתוכן
15 פלפלים אדומים וירוקים מנוקים מהפנים לצורך מילוי
6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לאורכם ואח"כ לרבעים
6 גזרים חתוכים לרבעים
1 חתיכה בשר שריר (לדעתי נתח אחר) של כ-150 גר' חצויה לשני חלקים מחוברים
שמן לטיגון
2 ק"ג בשר כתף טחון
2 ק"ג בצל קצוץ
2 ביצים
מלח
"התבלינים"
1 בצל חתוך לרצועות
אופן ההכנה
מניחים את הכרוב בסיר עם ומרתיחים עד שהעלים מתרככים ( לחתוך את ליבת הכרוב כדי שיהיה קל לפרק את העלים)
בקערה גדולה לערבב את הבשר הטחון, הבצל, אורז, 2 כפות זרעי כמון, 2 כפות פלפל שחור, וכפית של פלפל אדום. לערבב לתערובת אחידה להוסיף 2 ביצים ולערבב שוב להוסיף לתערובת בערך בין 1/3 ל-1/2 כוס שמן רגיל.
להרתיח את הפלפלים הנקיים במים שהרתחנו את הכרוב , משך ריכוך הפלפלים כ-6-7 דקות ,למלא את הירקות בתערובת הבשר , מהבשר שנותר להכין כדורים
בגודל של כדור טניס.
בסיר גדול לשים שמן בגובה של 1 ס"מ מפני תחתית הסיר לטגן את חתיכת הבשר
להוסיף רצועות של בצל ולטגן , להוסיף את מיץ העגבניות והתוך ששמרנו
לסדר בתחתית הסיר את תפוחי האדמה והגזרים, ומעל להניח את הממולאים
לפי הסדר הבא: פלפלים, מעליהם כרוב מעליהם עגבניות ממולאות ומעל כדורי בשר
לפזר מעל חופן מלח וזרעי כמון , לשפוך מעל כוס מים ולבשל עד שמוכן.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון
