חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פחזניות עם מילוי פיטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פחזניות עם מילוי פיטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 1/2 כוסות מים
1/3 כוס שמן
3/4 כפית מלח
1 כף סוכר
2 כוסות קמח
5 ביצים מס´ 2
מלית פטריות
מצרכים:
3/4 חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק
10 גרם פטריות פוריצ´ני יבשות (שרויות במים חמים, סחוטות וקצוצות דק)
1 בצל בנוני קצוץ דק
פלפל שחור גרוס
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
מלח
לרוטב
1 בצל חצוי ופרוס לרצועות דקות
¼ חבילת פטריות פרוסות דק (כך שנשמרת צורת הפטריה)
1 כף קמח
1 כוס ציר ירקות/בקר
פלפל שחור
אופן ההכנה
מביאים לרתיחה את המים עם השמן המלח והסוכר, מוסיפים שתי כוסות קמח ומערבבים במהירות עד שמקבלים כדור בצק שניתק מהדפנות מקררים מספר דקות.
מעבירים לקערת מערבל עם בחשן או משתמשים במערבל יד, מפעילים את המערבל מכניסים ביצה ומחכים עד שהיא נבלעת, עושים כך עם יתר הביצים.
מכניסים לשקית זילוף ומזלפים פרחים יפים במרווחים בתבנית משומנת קלות. מחממים תנור ל 170 מעלות אופים כ 15 דקות ואז מורידים ל 150 מעלות ואופים עוד כשעה עד שהפחזניות מזהיבות קלות והם לא כבדות.
טיפ: מוציאים את התבנית ומנגבים את תחתיתה בסמרטוט רטוב עד שמפסיקים לשמוע טססס, זה מקל על שחרור הפחזניות.
למלית:
לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שני סוגי הפטריות ולטגן עוד כ 5 דקות, להמליח ולפלפל, להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולטגן עוד כדקה.
עושים חריץ רוחבי במרכז הפחזנית וממלאים במלית.
לרוטב:
לטגן את רצועות הבצל עד להזהבה, להוסיף את הפטריות ולערבב בעדינות מספר דקות, להוסיף את הקמח ולטגן עוד מספר דקות, להוסיף את הציר הקר ולערבב עד שאין גושים. להוסיף את הפלפל ולבשל על איש נמוכה עוד מספר דקות.
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון