הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים
1 גזר גדול
1 שן שום
מעט שמן לטיגון
1 כף רוטב ווסטרשייר - לא חובה
1/2 כוס מרק - אפשר מאבקה
מלח ופלפל פפריקה
4 תפוחי אדמה גדולים
כף חמאה/מרגרינה/שמן
אופן ההכנה
. מבשלים תפוחי אדמה ומועכים לפירה עם מלח, פלפל שחור מעט מרגרינה או שמן ( אפשר גם שמן זית) - פירה רך ללא גושים.
2. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות)
3. קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן, מוסיפים גזר קצוץ או מגורר ושום קצוץ ומטגנים עוד כ3 דקות.
4. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים גם אותו - תוך כדי פירורו עם מזלג או כף מעץ.
5. כשהבשר שחום מוסיפים את התבלינים. וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
6. יוצקים את תערובת הבשר לתבנית ומפזרים בצורה אחידה.
7. מורחים מעל את הפירה כל פעם כמות קטנה עד שיש שכבה אחידה מעל לבשר.
8. לתנור לחצי שעה בערך.
9. זה לא אמור להיות פשטידה ולכן בהגשה זה לא מאפה מגובש.
יש שמוסיפים עגבניה קצוצה דק ורסק עגבניות לבשר ואפילו נתקלתי במתכון שבו מוסיפים לבשר תירס ופטריות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
