הוראות הכנה
מרכיבים
מגשית חצילונים (כ-16 יח')
200 גר' גבינת פרמזן מגורדת.
200 גר' גבינת "חלומי" מגורדת.
100 גר' פרורי גבינת עמק.
4 שני שום כתושות
1 כף שמן זית
2 כפיות בזיליקום טרי קצוץ
2 ביצים
1 כפית מחוקה פלפל לבן טחון
מעט מלח לטפול בחצילים לפני האפיה.
אופן ההכנה
לחמם תנור האפיה ל 200 מעלות צלסיוס במצב טורבו. לשטוף את החצילונים ,להוריד את העוקץ, לחצות כל חצילון לאורך ולהוציא את הפנים (גרעינים)ולשמור להמשך, כך שישארו "סירות" חצילונים.
את התוכן שהוצאנו - לרסק במעבד מזון לעיסה אחידה ולשמור בכלי נפרד.
לפזר מעט מלח על החלק הפנימי של "סירות" החצילונים ולהשאיר בצד ל 10 דקות. לאחר ההשרייה לשטוף את ה"סירות במים וליבש.
להכין את המלוי ע"י ערבוב כל המרכיבים - חוץ מפרורי הגבינה הצהובה, עם העיסה של פנים החצילונים שהושארה מקודם.
למרוח את הצד הפנימי של כל חצילון בשמן זית בעזרת מברשת מריחה לסדר בתבנית אפיה ולמלא בתערובת הגבינות - לפזר מלמעלה פרורי גבינה צהובה ולאפות כ-25 דקות או עד שמזהיב
לקראת סוף האפיה (כ-5 דקות) אפשר לכבות את החימום בתנור ולהשאיר דלת התנור סגורה.
להגיש חם לאחר המתנה של מס' דקות.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
