הוראות הכנה
מרכיבים
תחתית העוגה:
5 חלבונים (את החלמונים אפשר לשמור לשמוש אחר)
קורט מלח דק
1 כוס סוכר דק
תרסיס שמן לתבנית
מעט קמת לתבנית
1 צנצנת שוקולד "נוטלה"
2 שמנת מתוקה לקצפת.
אופן ההכנה
תחתית אפויה:
לחמם תנור אפיה ל 100 מעלות צלסיוס.
להקציף את החלבונים וקורט המלח בתוספת הדרגתית של הסוכר,לקצף קשה ויציב.
לשמן תבנית 20X30 ס"מ, בתרסיס שמן ולקמח במעט קמח לנקות עודפי קמח ולפזר את הקצף ,בעזרת מרית, בשכבה אחידה על כל השטח. להכניס לתנור ליבוש למשך 4 שעות.
לבדוק את הייבוש ע"י קיסם במרכז התבנית.
לקרר לטמפרטורת החדר - כאשר הקצף האפוי קר ויבש לגמרי- להכין את המלוי.
הכנת המלוי:
לחמם מעט את שוקלד המריחה "נוטלה" כך שיהיה רך ונוח לעיבוד. לבחוש יחד עם השמנת במערבל עד קבלת עיסה אחידה ואוורירית.
סיום:
למרוח את התערובת ,על התחתית הקרה של הקצף האפוי , בשכבה אחידה .
לכסות ברדיד אלומיניום ולהכניס להקפאה במקפיא של המקרר למשך הלילה.
לאחר חלוקת מנות לאורחים רצוי להחזיר למקרר מכוסה ברדיד אלומיניום, כדי לשמור על הצורה.
מגיש:
מקור: שולה
שתף את המתכון
